Броят на сайтовете, които се подвизават в интернет пространството е наистина огромен и с всеки изминал ден се увеличава. Но ако ние потребителите се замислим реално кое ни привлича в даден сайт и защо точно избираме него, за да го посетим повечето хора ще се замислят какво да отговорят.

Всеки един от нас в мрежата търси определено нещо и по тези негови желания се сортират и сайтовете, които биха му били полезни в неговото начинание. Но все още стои загадката на какъв точно принцип ние избираме на кой от всички предложени сайтове да се доверим. Оказва се, че отговорът никак не е сложен-и се крие не в друго, а във външния вид на самия сайт. И точно тук е моментът да споменем едно ключово понятие-уеб дизайн.

Уеб дизайнът, е този, който всъщност прави така, че сайтовете да изглеждат привлекателни за потребителите и те да искат да ги посетят. Уеб дизайнът далеч не е лесна работа, но за много хора, които се занимават с тази дейност е всъщност едно много приятно занимание.

Тъй като в уеб дизайна всеки може да направи един сайт да изглежда така, както той си го представя, може да вложи своята артистичност и част от своето въображение, за да получи един наистина невероятен краен резултат. В уеб дизайна няма забрани и невъзможни неща, стига всичко да е комбинирано по правилния и разбира се стилен начин всичко ще се получи перфектно.