Вътрешна оптимизация на сайтПоявата на Гугъл Пенгуин ъпдейта отчая много професионалисти и голяма част от онлайн бизнеса. В последно време все повече разработчици и оптимизатори задават въпроса: „На къде отива СЕО оптимизацията?“.

Ако оутсорсвате задачите във връзка с оптимизацията на сайта си, би било добре да преразгледате техниките които са използвани преди и тези които са използват сега за да може да проследите кампанията си. Тази статия ще Ви помогне да разберете СЕО техниките които са работили и които работят. Ако смятате че оптимизацията която се извършва на Вашия сайт е възможно най-натурална, то няма от какво да се притеснявате.

Кои са най-ефективните техники за вътрешна СЕО оптимизация след Пенгуин ъпдейта?

Всъщност, повечето техники използвани за оптимизация преди, са валидни и днес, стига да бъдат използвани умерено.

Оптимизация на заглавния таг ( Title tag ). Трябва да избягвате прекаленото насищане на заглавните тагове с ключови думи. Генерирането на тагове с повече от 2 ключови думи вече не работи. Ако например имате страница отнасяща се за линк билдинга, създаването на таг тип: Линк билдинг техники, линк билдинг стратегии от специалисти“ не е много умно. Доброто заглавие от гледна точка на оптимизацията би било: „Натурален линк билдинг от професионалисти / Име на компанията“ или нещо подобно, което добре описва самата страница.

Мета описания – аналогично на заглавните тагове и тук трябва да се избягва пренасищането. Добрата практика е използването на уникално мета описание, което обяснява изчерпателно за какво се отнася текущата страница. Разбира се не трябва да превишаваме 160 символа в описанието, тъй като обикновено търсачките пренебрегват останалата част.

Оптимизация на снимки – добавянето на илюстрации или снимки в страниците, прави съдържанието по-привлекателно за читателите. Разбира се не трябва да ги отекчаваме с огромни снимки, дълго време нужно за тяхното зареждане или ярки контрасти които да дразнят. Използвайте изображения оптимизирани специално за уеб, с достатъчно, но не твърде високо качество. Поставянето на алт тагове които описват самите снимки също е задължително условие.

Социалност – социалните мрежи играят все по-важна роля в областта на оптимизацията. Те са фактор използван от търсачките за да преценят репутацията на всяка конкретна страница. Свържете Вашия уебсайт с профилите си в социалните мрежи, позволете на потребителите си бързо и лесно да споделят информацията която ги е заинтригувала.

Съдържанието е кралят! Изключително важен момент, но вече не е достатъчно съдържанието да е само уникално. То трябва да бъде професионлно написано и най-вече полезно за потребителите. След Пенгуин ъпдейта, копирайтърите трябва да бъдат още по-внимателни от преди.