Панда ъпдейт 3.3

Панда ъпдейт 3.3

От Гугъл потвърдиха нов Панда ъпдейт, като в същото време обявиха и 40 нови ъпдейта влезли в сила през Февруари. Почти невъзможно е  да обърнем внимание на всичките промени в алгоритъма, но ще Ви предложим някой от по-значимите.

Панда 3.3

Обновяване на данните в системата на Панда, подобряване на чувствителността и адекватността на системата. Това звучи доста близко до ъпдейта 3.2 който беше пуснат в средата на Януари и който беше обявен като ъпдейт без промява в алгоритъма за позициониране на резултатите.

Стойност на беклинковете

От търсачката обявиха че ще спрат оценките и влиянието на беклиновете който използваха в продължение на години. Това разбира се провокира доста широка дискусия.

Стойност на линк: използването на характеристиките на линковете помага да бъде разпозната страницата която стои зад тях. Беше променен начина по който се оценят линковете, в частност беше спрян метода за анализ на линковете който беше използван послените години. Бяха спряни някой от филтрите които оценяваха линковете с цел да се запази стабилността и разбираемостта на системата.

Резултати от локално търсене

Ето още един начин заедно с линк билдинга, който ще промени своето значение. От гиганта обявиха, че локалните резултати ще имат все по-голямо значение при позиционирането.

Подобряване на резултатите при локално търсене: [кодово име „Венеция”] Това подобрение оказва влияние на глобалните резултати въз основа на локалните такива.

Традиционната СЕО оптимизация играеше основна роля при локалните резултати до момента на стартирането на Гугъл Места в края на 2010. Сега, се оказва че местата са разменени.