jQuery или Flash платформаВ днешната трудна и тежка борба с конкуренцията, все повече предприемачи се стремят да разширят публиката пред която да представят своите продукти и услуги. Излишно е да споменаваме, че сайта и онлайн присъствието на бизнеса вече са задължителни.

За да гарантирате онлайн успеха си, трябва да сте наясно с някои основни принципи на онлайн мрежата. Комбинацията от адекватно планиране и внимателни решения са ключа към успеха Ви. Едно от доста често срещаните единоборства е това между jQuery и Flash. Въпреки, че двете платформи си имат и силни и слаби страни, доста често разликите между тях са пренебрегвани от дизайнери и програмисти. Независимо от факта, че флаш приложенията предлагат огромно разнообразие в областта на мултимедията, голяма част от уеб експертите все още предпочитат гъвкавостта която предлага джава скрипта.

Ако разгледаме внимателно двете платформи, от гледна точка на сео оптимизацията, изводът ни ще бъде доста лесен. jQuery определено има предимство. Защо? Основният недостатък на флаш базираните апликации е тяхната невъзможност да бъдат възприети лесно от роботите на търсещите машини. Оптимизация на подобен тип сайтове е изключително трудоемка. Флашът не Ви предлага възможност за добавяне на ключови думи, фрази, описания, които стоят в основата на един добре оптимизиран уебсайт.

От друга страна, jQuery може да бъде също впечатляващ. Използването на голямото разнообразие от плугини, дава възможност един флаш базиран сайт да бъде изграден почти аналогично на базата на JavaScript.