Магенто - онлайн магазинОт появата на онлайн търговията до сега процесът на виртуални покупко продажби претърпя голяма промяна. Липсата на достатъчно време принуди хората да оптимизират процесите на покупки и те все по често започнаха да пазаруват онлайн. Съответно броят на сайтовете предлагащи онлайн покупки се повиши драстично. Магенто е една от най-често използваните платформи за онлайн търговия.

Онлайн платформата предлага голямо разнообразие от функционалности. Наборът от скриптове, предоставя бърз и лесен контрол върху цялото съдържание и фукнционалност на онлайн магазина. Ето и няколко основни причини които могат да убедят всеки да използва платформата в своя проект.

1. Детайлни справки въз основа на редица компоненти. Магенто е свързан с акаунт от Гугъл Анализ от където може да следите данните за продажби, дължими данъци, списъка с продуктите и наличностите. Може да получите данни за посещаемостта на страницата на конкретен продукт, може да го сравните с останалите в определена категория, практически може да направите всяка нужна справка.

2. Обслужване. Едно от най-големите предимства на Магенто е 100% гаранция на обслужването. За бърза и лесна връзка с онлайн магазина, разполагате със страница за контакти, история на поръчките и техния статус. Може дори клиентите Ви да проследяват пътя на тяхната поръчка.

3. Доставка и плащане. Системата предлага различни видове начин на доставка с зависимост от избора Ви. Когато дойде моментът за плащане, системата създава фактура и плащането може да бъде направено през редица платформи за онлайн разплащане.

4. СЕО ориентирана платформа. Скриптовете са създадени така, че да отговарят на всички изисквания на големите търсачки. Имате възможност бързо и лесно да добавите карта на сайта.