Човек може и да не е обръщал внимание, но винаги когато влезе в интернет той се вглежда внимателно в дизайна на сайтовете, които посещава. Понякога дори му се случва да се спре и да разгледа някой сайт, само защото е останал впечатлен от външния му вид. Това е причината, поради която твърдим, че уеб дизайнът е един много важен фактор за всеки един сайт, който иска да бъде посещаван и популярен сред онлайн потребителите в мрежата.

Уеб дизайнът е тази важна съставна част на всички сайтове и колкото по-оригинален е той, толкова по-харесван и забелязван ще бъде от всички. Уеб дизайнът е занимание, което не е за всеки. Човек, решил да посвети голяма част от своето време на уеб дизайнът трябва а знае, че тази задача изисква не само много умения, но и изключителна концентрация, поглед върху детайлите и възможност за тяхното най-правилно комбиниране.

Уеб дизайнът е наистина вълнуващо занимание, което веднъж усвоено и разбрано започва да доставя голямо удоволствие на този заел се  с тази нелека задача. Уеб дизайнът, както вече споменахме изисква много, но в замяна предоставя на хората невероятни творения, които радват погледите, а за един творец няма нищо по-хубаво на този свят от това творенията му да са оценявани подобаващо от „публиката”.