СЕО оптимизация на видео в ЮТюбВ: Съвети за оптимизация в ЮТюб, звучи странно, какви са предложенията и съветите?
О: Видео портала в чудесен за целите на СЕО оптимизацията. Някой от съветите се отнасят за формирането на силен заглавен таг със силни ключови думи и описание. Използването на тагове за видеото може да помогне значително за неговия виралитет. Второ, включването на видеа в уебсайтовете и особено използването на транскрипции за тяхното съдържанието ги превърща в първи „приятели“ на търсачката.

Съвети за СЕО оптимизация в ЮТюб

Как работи оптимизацията на видео и как в приложима във видео портала?

Видеата са много полезни от гледна точка на оптимизирането на всеки проект. Първо, може да оптимизирате видео (особено в ЮТюб) използвайки ключови думи в неговото заглавие, описание и тагове. Второ, с включването на видео файла в сайта си и изграждането на връзки към него вие му помагате да се класира при търсения от потребителите на ЮТюб. Трето, с помощта на повишаването на броя гледания и коментари получавате допълнителна сила и значение на конкретния файл.

Как да оптимизираме едно видео за да се показва при търсения в портала?

Под СЕО оптимизация имаме в предвид че началото е винаги процеса на търсене който един потребител започва в търсачките, независимо дали това е Гугъл или ЮТюб. Съответно ключовите думи за които оптимизираме видеото трябва да се съдържат както в неговото име, така и в описанието му и таговете, в последствие и в неговите коментари. Колкото повече медийни канали поддържа един видео файл, толкова повече расте неговата популярност съответно той се показва повече пъти при търсене и получава още повече сила.

Включването на видеа в сайта помага ли за неговата сео оптимизация?

Един чудесен въпрос на който никой не би могъл да даде еднозначен отговор. Няма как да сме сигурни дали Гугъл предпочита чист текст, но едно е сигурно, трябва да разполагате с достатъчно силно описание на видеото тъй като все още роботите на търсачката не са стигнали до момента в който ще четат и тълкуват видео съдържание.