възвръщане на инвестицията чрез Google реклама„Защо да използваме реклама в Google?“ е доста често срещана фраза която предполага, че съществуват доста маркетолози и собственици на бизнес, които са чували за рекламната програма на гиганта, но не са сигурни как и дали тя би могла да им помогне.

Ние вярваме че рекламната платформа е една изключително успешна система, която би могла да помогне на почти всеки тип бизнес. Използването на Google реклама изисква време и финансова инвестиция, но хиляди бизнеси по света са осъзнали, че това време и пари са изключително добре похарчени, понеже подобни кампании предлагат едно изключително високо ниво на възвращаемост на инвестициите.

Преди някой от СЕО гурута да ни изяде с парцалите нека подчертаем, че ние не защитаваме тезата, че избора на PPC рекламна стратегия трябва да изключи останалите маркетингови дейности. Както винаги, ние препоръчваме здравословната страна на баланса между всички маркетингови канали, включително и органичното търсене, мейл маркетинга, събитията, социалните медии и други. Как ще разпределите бюджета си, зависи до голяма степен от това кой от каналите е най – ефективен за бизнеса ви.

Но ако никога преди не сте използвали Google рекламата и се чудите дали да го направите, струва ли си, този пост е определено за вас.

Едно от най – важните предимства на програмата е работата й която може да бъде сравнена с геометричната прогресия, т.е. не е нужно да пратите пет пъти усилия за да получите пет продажби. Платформата е изключително гъвкава и това я прави в бизнес в който годишно биват инвестирани милиони долари. Ако създадете една кампания в програмата, която притежава един добър процент на печалбите, то няма лимит на бюджета който може да инвестирате в нея. Може да повишавате значително бюджета си, респективно продажбите и печалбата си. Това превръща рекламата в Google в един изключително ефективен помощник от който бизнеса има нужда.