Одит на платени рекламиМногото въпроси от потенциални и настоящи клиенти относно ефективните начини за оптимизиране на платените реклами в Гугъл доведоха логично до днешния пост. Днес ще Ви покаже оптимизирането на Adwords кампания за един от нашите клиенти, ключовата дума е „бавачка”. Посочената ключова дума е с достатъчен брой търсения в Гугъл. В посочения пример ще видите, че заедно с резултатите от търсенето и платените реклами са се включили и резултати от локално търсене и най-големият ни конкурент присъства и с резултати в него.

Някой от нещата за които ще говорим са ефектът от А/Б тестовете на рекламите и някой от най-добрите практики които могат да бъдат използвани. В тестовете ще покажем няколко основни примера, единият е локалното позициониране на рекламата. Това което ще направим е създаването на географски таргетирана рекламна група, използвайки Сиатъл като местоположение. В самата реклама ще поставим изречение „Бавачки в Сиатъл”, насочвайки рекламата още повече и показвайки на потребителите че това е точно търсеното от тях условие.

Поглеждайки към резултатите от търсене, ще видите че ключовата думичка „бавачка” присъства и на двете места в нашата реклама – в заглавието и в описанието. Ще използваме също така и главни букви в началото на всяка една от думичките, както и удивителен знак в края на изречението, неща които привличат вниманието на търсещите.

Едно от важните неща които използваме при създаването на AdWords кампаниите си е просто използването на А/Б тестове.

Геотаргетирането е настроено в адгрупите след като сме се убедили че то е насочено към регионите в които конверсията или възвръщаемостта от нашите реклами е най-висока.

Продължаваме с използването на insert тага, което е една доста обичайна практика. Това което обикновено изпозлваме е да се убедим, че рекламата ни е колкото се може по-ефективна. Тя трябва да е така направена, че да води до максимален call to action ефект. Използването на думички като „безплатно”, „безплатен тест” и др. Значително повишават ефективността на рекламата.

Източник: SEOmoz