СЕО на онлайн магазин

Обърнете внимание: Търсачките подреждат уебсайтовете въз основа на тяхната релевантност на съдържанието и  популярността на входящите линкове от други сайтове. Ето няколко стратегии за оптимизация на онлайн магазина Ви.

Анализ на ключовите думи – най-важният момент в оптимизацията на един уебсайт. Направете предварителен анализ и оценете кои ще са най-подходящите думи за продуктовите Ви страници. Целете се в дълги ключови думи и оптимизирана за тях продуктова страница, за по общите думи оптимизирайте страниците с категории.

Заглавие на продуктова страница. Всяка уеб страница трябва да съдържа уникално заглавие. Включването на  името на продукта или ключова дума свързана с него в заглавията на страниците е традиционен метод, но също така е и важна техника за оптимизация на страниците.

Име на продукта (H1, H2 тагове). Поставете ключови думи или фрази във водещите тагове.

Тагове на снимки. Все още търсачките не са стигнали момента с анализ на изображенията и тяхната индексация, затова им помогнете. Добавете алт (alt) тагове към изображенията си, описвайки тяхната тематика, поставете ключови думи или заглавия на продукти.

Адрес на продуктовата страница. Уверете се че името на продукта присъства в адреса на продуктовата страница. Динамично генерираните страници вече са трудни за обхождане от паяците, особено ако онлайн магазинът Ви е доста голям. Използвайте mod_rewrite или ако предпочитате друг начин за пренаписване на грозните и нечетливи адреси.

Мета ключови думи. Спокойно могат да бъдат пренебрегнати. Вече остаряла техника за оптимизация на сайтове, ключовите думи могат да бъдат премахнати от кода на страниците Ви.

Мета описания. Напишете описание на продукта си в посоченото поле. Използвайте го за да повишите клик рейта на страниците си, голяма част от описанията ще се визуализират при резултати от търсения.

Качествени входящи линкове. Линк билдингът е един от основните моменти при оптимизацията на онлайн магазин. За добро или зло времето в което един сайт биваше класиран според броя на входящите си линкове отмина. Към момента, големите търсачки гледат с лошо око на сайтове с голям брой, но ниски като качество входящи връзки. Внимавайте при линк билдингът, избирайте само качествени връзки, от авторитетни сайтове. Стремете се процесът да изглежда колкото се може по-натурален.

Вътрешни връзки. Търсачките много обичат вътрешните линкове в един уебсайт. Връзките между страниците Ви, помагат на роботите по-бързо и лесно да открият и индексират Вашето съдържание. Използвайте линкове между страниците си, като разбира се не прекалявате.

Карта на сайта. Помага на търсачките, а и на потребителите. Чисти текстови линкове, от които може да се стигне до всяка една страница на уебсайта.