Първоначална оптимизация на уебсайтЗа много уеб разработчици появата на оптимизацията на уеб сайтове представляваше лесна и незначителна бизнес практика, която не заслужаваше да бъде включвана в проектите им. Тази представа беше разбираема поради факта, че съществува доста и различни начини за появата на трафик.

СЕО-то не е само начин да получите нови клиенти. Това е един лесен начин да организирате и индексирате страниците си, действие, което често бива пренебрегнато от разработчиците. Нека вземем за пример уеб разработчик, нает от организация с идеална цел за да създаде техния уебсайт и база от данни, която да организира медикаменти въз основа на симптомите на пациентите.

Често разработчиците пренебрегват потенциала на оптимизацията поради същността на проекта. Това е един от главните въпроси върху които трябва да помислят.

Потенциалът на оптимизирана база данни от примера който посочихме по-горе може да доведе до стотици хиляди импресии на месец, което ще превърне уебсайта в изключително полезен източник на информация за своите потребители. Това е един незаменим плюс за един подобен сайт, за неговите собственици и разработчици и изключителен минус ако подобни ползи бъдат пропуснати.

Друг важен момент на оптимизацията е възможността тя да бъде използвана за маркетингови цени. Много компании вече осъзнават, че техните клиенти намират уебсайтовете им с помощта на търсачките за сметка на различните офлайн обяви или реклами.

Ето и някой основни задачи които ще помогнат за оптимизацията на сайтове Ви:

– използване на анкор текстове и заглавия на връзките
– алт тагове на всички изображения на уебсайта
– кратки и ясни заглавия на страниците
– добавяне на карта на сайта в ХМЛ формат и добавянето и в гугъл.