Когато заговорим за сео оптимизация на уебсайт много хора ще ни погледнат неразбиращо, чудейки се какво точно е това. Специалистите в областта на интернет технологиите не само ще ни разберат, но и ще започнат веднага да говорят на тази тема, неограничавани от времето.

Но нека се обърнем към обикновените хора и по най-лесния за рабиране начин да обясним какво се крие всъщност зад „страшното” и непонятно словосъчетание сео оптимизация на уебсайт. Оптимизацията е нещо, от изключителна важност за всеки един човек, който иска да се издигне не къде да е, а в интернет пространството. Оптимизацията на уебсайтове помага на хората, имащи свои собствени сайтове да могат да ги видят един ден онлайн  на първата страница.

Истината е, че като всяка една работа и сео оптимизацията на уебсайтове е изморителна и изисква много време, усилия и знания, приложени на място и най-вече в подходящия момент. Но въпреки това много хора откриват тази задача за приятна дори и забавна, тъй като си признават, че няма как да не им стане приятно когато видят крайния резултат от своята усилена работа. А тук крайният резултат е наистина повод за гордост, както за оптимизатора изпълнил успешно задачата си, така и за клиента, който вижда своя сайт, не къде да е, а на първа страница и може би дори и на първо място в интернет пространството.