Силата на шегите

Силата на шегите

Какво е Мем? Мем, или в частност интернет Мем, се възприема като всяка концепция която се разпространява в Мрежата. Мем могат да бъдат истории, цитати, снимки, видео или аудио, но в тази статия ще разгледаме в частност снимките.

Думата „мем” става известна през 1976 с книгата „The Selfish Gene” на Ричард Даукинс, където е имала значението на част от кулурно знание което се е препредавало между хората. В интернет, значението и е синоним на смешни снимки с умно (или не чак толкова) описание.

Защо да използваме Мем? Мем имат две важни качества които ги превръщат в идеално средство за социалните мрежи и изграждането на линк кампании.

Мем са вирал. Първата и най-важна особеност е, че мем е виралът. Въпреки цялата си сила и мощност, интернет е използван главно за забавление и разсейване, ето защо сайтове като Фейсбук и ЮТюб са толкова популярни. Мем са идеални за забавление в интернет понеже са лесни и бързи за възприемане, което е доста значимо, предвид краткото време с което разполагате за да привлечете вниманието на потребителите.

Мем са типичен комедиен продукт, а хората обичат да споделят шеги. Само погледнете към чичо си който винаги споделя и препраща шеги на целия си списък от приятели или някой от Вашите приятели който обичат да уведомяват цялото човечество какво правят в момента.

Хората обичат да бъдат забавлявани и ако намерят нещо наистина забавно, те ще го споделят с всички свои познати, ето това е силата на вирала.

Мем – лесен за производство продукт. Въпреки огромния потенциал, всеки един мем трябва да бъде създаден, за щастие създаването им е изключително лесно, за целта ще имате нужда от:

–       Основни познания в областта на фотошоп
–       Чувство за хумор
–       Това е!

Източник: SEOmoz