Уеб дизайнът и изработката на сайт през годинитеУеб дизайнът и техниките в областта на изработката на сайтове се променят непрекъснато. Нови тенденции навлизат, нови методи които дават предимство, това е една според която всичко се движи все по – близо и по – близо към съвършенството. За да бъдем в крак с най – новите техники трябва непрекъснато да подобряваме и работим върху проектите си според изискванията на потребителите и търсачките.

Уеб 2.0

Тази тенденция беше забелязана за първи път в началото на 21 ви век когато беше модерно в сайтовете да присъстват отражения на логата, заоблени ъгли, заоблени бутони и шрифтове. Всичко беше в името на вниманието и често фокуса падаше върху визията вместо върху съдържанието, в много случаи това разсейваше потребителите и тогава се появиха…

Текстурите

Когато потребителите и разработчиците на сайтове започнаха да осъзнават, че времето на уеб 2.0 започва да преминава, фокусът се измести в по – носталгична насока. Различни текстури ( в частност с ефект на дърво ) започнаха да стават популярни, често вмъквани в сайтовете с идеята да им предадат чувство за автентичност.

Минималистичен стил

В последните няколко години минималистичният стил при изработката на сайтове взе преимущество, от гледна точна на желанието на собствениците да предоставят едно четимо съдържание за мобилни устройства.

Всички трансформации през последните няколко години само показват еволюцията в областта като в момента акцентът пада върху предоставянето на полезно съдържание, висока скорост и формати, четими за всички устройства… поне за сега.