Управление на съдържаниетоЕдин от най-често задаваните въпроси при изработка на сайт е този за цената. Има редица начини, които могат да намалят значително крайната цена, като един от тях е използването на системи за управление на съдържанието.
Тези Content Management Systems (CMS), както е цялото наименование на английски са най-често безплатни. Такива са поне най-масовите от тях. За създаването и обогатяването им в световен мащаб се грижат хиляди IT експерти, което често обуславя и тяхното масово използване като нискобюджетен, но доста ефективен вариант.
Все пак, това, което ще получите при изработка на сайт, базиран на системи за управление на съдържанието е интеграцията на тези системи по максимално удачен и подходящ за вашия бизнес начин. Наред с това ще можете да се възползвате и от различни визуални модели на вашия бъдещ сайт, често наричани templates (шаблони).
Удобството при използване на тези решения при изработка на сайт се корени и в това, че можете да разширите значително неговата функционалност в изключително кратки срокове и то на една наистина чудесна за всеки клиенти цена. Освен всичко останало тези системи са и подготвени за предизвикателството, наречено SEO или както е по-популярно у нас – оптимизация за търсещи машини.
Сигурността на създадените посредством този тип решения сайтове е също на едно доста прилично ниво. Още по-високо е то, когато използваме и платени решения за управление на съдържанието, но това все пак оскъпява крайната цена, в която вече влиза и лиценз за самата система, нещо, което не се налага при използването на безплатни такива.
Най-популярните CMS-и за изработка на сайт са безплатните WordPress, Drupal и Joomla. Още повече, че в интернет е пълно с най-различни визуални шаблони за тях (платени и безплатни), както и с най-различни удобни плъгини. Ако търсите бюджетен сайт за малкия бизнес, то използването на този подход при изработка на сайт ще направи всичко много по-лесно, бързо и достъпно за вас.