Изработка на сайт и оптимизация

Изработка на сайт и оптимизация

Нито един фактор сам по себе си не може да Ви гарантира добри позиции при резултатите в търсачките. Чудесното заглавие при изработката на Вашия сайт няма да помогне ако страницата Ви има съдържание с лошо качество. Многото входящи връзки към вашия сайт също няма да помогнат ако са от лоши сайтове. Но, комбинацията от всички фактори може значително да увеличи шансовете Ви за успех.
Вътрешните фактори за оптимизация са тези които са под пълен Ваш контрол. Съдържанието което публикувате на сайта си и правилно написаният код който помага на търсачките са изцяло във Ваши ръце.
Външните фактори при изработка на сайт и неговата оптимизация са тези който не могат да бъдат подложени под пряк контрол от страна на собствениците на сайтове.

Грешките при оптимизация и изработка на сайт са също често срещано явление. Изключително важно е оптимизацията на сайт да бъде правилна тъй като в противен случай се рискува сайта да бъде напълно изхвърлен от резултатите на търсачките вместо да получи по – добри позиции.

Грешка номер 1: Ниско качествено съдържание. Често срещано явление при изработка на сайт, доста хора смятат че като копитат съдържанието на техните конкуренти ще постигнат същите добри резултати. Това е една голяма грешка и резултатът от нея е деиндексиране на техния домейн или с други думи нулев.

Грешка номер 2: Клокинг. Какво точно е клокингът? Той е част от външната оптимизация на сайтовете която се характеризира с линк билдинг към главния сайт чрез използването на „лъжливи линкове” за търсачките. Пример: поставяме на трети сайт линк към нашия основен с ключова дума „изработка на сайт”. Всъщност нашият сайт е за варене на компоти. Какво всъщност правим? Опитваме се да заблудим търсачките за да получим посетители на сайта си. Какъв е резултатът? С една дума отрицателен.

Грешка номер 3: Платени линкове. Линковете са един от външните фактори при изработка и оптимизация на сайт който оказват влияние върху неговите позиции в резултатите от търсачките. Но голямото количество некачествени платени линкове води отново до деиндексиране на сайта или неговото изпращане далеч в дъното на класирането.