За много от нас сайтовете в интернет пространството са нещо обикновено, което ние приемаме като даденост и посещенията ни в тях са част от ежедневието без която не можем. Интересен е принципът на който всеки един човек избира сайтът или сайтовете, които редовно да посещава.

Разбира се, няма съмнение, че всичко започва с предпочитанията и целта, която имаме, сърфирайки в мрежата. Дали работа, удоволствие, или необходимост от узнаване на новостите по света, всяка една от тези причини е достатъчна онлайн пространството да е залято от най-разнообразни сайтове, които да предлагат на  потребителите всичко онова, от което се нуждаят. И точно тук започва безмълвната конкуренция измежду милионите сайтове, стремящи се да привлекат колкото се може повече посетители.

Те използват всички налични „оръжия”, за да излязат победители, като спокойно можем да потвърдим, че най-силното между тях се явява не кое да е, а уеб дизайнът. Уеб дизайнът е онова средство, което е в състояние да даде втори живот на всеки един сайт и да го превърне в една очарователен и атрактивна гледка, която хората да желаят да посещават. Уеб дизайнът прави това и много повече, той успява да даде едно огромно предимство на онези, възползвали се от неговите услуги. Няма човек, който да е останал недоволен от чудесата, които върши уеб дизайнът, тъй като крайният резултат, който той постига говори най-добре сам за себе си.