Съвети при изработка на сайтИнтересувате се от изработка на сайт? Искате да знаете кои са най-важните аспекти в тази област, на които да обърнете внимание? Именно към вас е ориентирана тази публикация, която има за цел да ви осигури максимум познания в най-кратка форма.

  • Един от най-важните моменти при изработката на сайт е да изберете домейн името – например вашата-фирма. com. Имайте предвид, че ако сте малко позната компания и не разчитате на друг вид реклама е добре да си вземете домейн име, което отговаря на предлаганите от вас услуги. Така например, ако предлагате хамалски услуги е добре да имате сайт с име „hamalski-uslugi.com”.
  • Избор на хостинг план. При самата изработка на сайт се планира и неговата посещаемост и необходимите му ресурси. Това може да включва различни сертификати за сигурност, повече дисково пространство на сървъра и т.н. най-добре е да се доверите на фирмата, която извършва тази услуга за вас, като тя отлично си дава сметка за необходимите ресурси за вашия сайт.
  • Стигнахме и до избора на фирма за изработка на сайт. Тук най-често властва финансовата страна. Всеки гледа да се възползва от тези услуги на възможно най-ниска цена. Все пак бъдете обективни и не очаквайте да направите мощен новинарски сайт за 500 лева – това просто няма как да се случи. Добра идея е да видите препоръките и портфолиото на избраната от вас фирма.
  • Дизайн. Външния вид продава. Това е истина и никой не може да го отрече. Опитните уеб дизайнери отлично разбират поведенческите модели, които са масови сред онлайн аудиторията и предоставят изключително обективен поглед – възползвайте се ефективно от техния опит и компетенции.
  • Администрация и управление. Това е често най-подценяваната част при изработка на сайт. Клиентите най-често обръщат огромно внимание на дизайна, но забравят, че този уеб сайт трябва да бъде актуализиран и управляван. Едно отлично решение в този аспект предоставят системите за управление на съдържание.