Анализ на сайт

Анализ на сайт

Всички които имат уебсайтове се интересуват от позициите, които заемат те. Начинаещите в тази област не са наясно с факта, че за да бъде успешен един сайт, поддръжката му трябва да бъде на ниво. Какво означава това? В общи линии този процес се постига само чрез качествена оптимизация, която изкачва сайта на челни позиции, и привлича солиден трафик.

За да изпълнява предназначението си даден уебсайт, той се нуждае от подробен анализ на всички фактори, които играят роля за класирането му на добри позиции.

За да бъде направен анализ на сайта качествено първо е необходимо са сте наясно с целта на сайта, с който сте се захванали. За какво е предназначен той? Каква е възрастовата групата от хора, към която е насочен и съществува ли конкретна такава? Когато потребител посети сайта, той трябва да разбира каква е насоката му, без излишни главоблъсканици. Услугите които предлагате трябва да бъдат формулирани кратко, ясно и точно. Потребителите обикновено губят интерес само при вида на обемен текст.

Обширен одит

Професионалният анализ на сайт включва обширен външен и вътрешен одит на съществуващ уебсайт. Освен това се прави задълбочен преглед на конкурентна среда, в която се намира. Основните облаги, които се извличат от СЕО одита включват възможността да разберете, защо вашият сайт се проваля при възможността за индексиране от търсачките и невъзможността за челна класация.

SEO одита представлява цялостен анализ на уебсайт, изграден въз основата на различни ключови параметри като следните:

  • проучване на конкуренцията
  • анализ на текущите позиции заемани от уебсайта
  • проверка на URL
  • проверка на HTML кода
  • обстойно изследване на навигацията и текстовото съдържание на сайта.
  • особено внимание се обръща и на броя връзки към уебсайта, както и качеството им
  • за да бъде пълен анализът е необходима подробна статистика на посещенията които се извършват ежедневно в конкретния сайт.

Благодарение на резултатите получени от подробния одит на горепосочените компоненти се изготвя индивидуална стратегия за SEO. Това са ключовите характеристики, от които зависи откриването на сайта ви от потребители които, провеждат различни търсения в Гугъл, Бинг и други търсачки и уеб директории.

SEO план за действие

От съществено значение е стъпките към качествената оптимизация да се правят бавно. Тези които залагат на бързи резултати си гарантират точно толкова бързо изчезване от първата страница. За да задържите постигнатите резултати много внимателно трябва да обмислите всеки ход и всяка стъпка следвайте последователно плана на изготвения анализ. Той е съобразен със спецификата на вашия сайт и не може да бъде приложен на други.

В случай, че плана за анализа който сте получили, не е направен професионално съществува голям риск за уебсайта. Започвайки да прилагате грешни или не до толкова важни действия съвсем скоро сайтът ви така да се каже ще залезе. Това е причината все повече компании да се стремят да откриват добри специалисти, които извършват качествен SEO одит.

Моментът на изненада

Моментът на изненадата съществува, благодарение на търсачките, които непрестанно модифицират методите си на работа, които доста често остават неясни за нас потребителите. Това кара SEO специалистите да правят още по – задълбочени проучвания и анализи. Това често ги провокира да предприемат експериментални действия върху собствените си сайтове, за да установят с точност кои са факторите, които влияят при класирането им.

Нека направим кратко обобщение! Анализът на един сайт има за цел да изследва различни аспекти от SEO профила да даден уебсайт. Прецизното изследване изгражда обща картина на сайта, според органичните резултати на търсене. Одитът не е само за самия сайт, той е предназначен за връзките и онлайн профила на сайта. За да предпазите сайта си от изпадане от челните позиции или, и за да се класира напред е нужно да бъде направен качествен анализ от специалист в CEO областта.