Създаване на нова Cron задача

В информационните технологии и особено в уеб, архивът или процесът на архивиране след изработка на уеб сайт или преди неговото обновяване представлява копирането и създаването на архив с компютърна информация който да може да бъде използван за възстановяване на оригиналната информация в случай на нейната загуба.

Основната цел е възстановяването на данните ако те са били изтрити, загубени или повредени. Създаването на архив на база данни като cron задача е лесен и ефективен начин да получите базата данни във .sql файлов формат в сървърната директория, който може да бъде използван в бъдеще.

В настоящия скрипт, цяла база данни бива архивирана. Разбира се може да архивирате и отделни таблици, в случай че базата е прекалено голяма. Архивът или .sql файлът е с име базирано на датата и часът в които е генериран. Въпросният скрипт се стартира чрез проста cron задача създадена през вашия cpanel.

Cron задача: php /home/user/public_html/cronbackup.php

Където: home/user… е пътя до php файл който създава архива. Посоченият път е примерен, трябва да въведете актуален такъв, използвайки точния път.

Изтегли