Имейл маркетинг и нюзлетърите

* Изборът майкрософт базирана система в илюстрацията е случаен (б.а.)

Нека започнем с понятията, какво е мейл маркетинг и какво е нюзлетър… В общи линии е едно и също. Под двете понятия се крие процесът на филтриране на таргетирани и мейл адреси и изпращането до всички тях на определено рекламно послание.

В следващите няколко реда ще разгледаме идеалния случай, като приемаме, че Мейл адресите с които разполагаме са double opt in ( потребителите ни са потвърдили изрично, че желаят да получават рекламните ни съобщения

Нека допуснем, че притежаваме свинеферма. В това наше, търговско предприятие, ние предлагаме на клиентите си малки и средно големи прасета. Естествено, преди коледните празници интересът към предлаганите от нас продукти расте. Към предприятието ни ние разполагаме с офис, трима шофьори и две прекрасни секретарки, както и уебсайт със система за разпращане на нашите търговски послания, съответно на сайта си сме поставили един малък формуляр където хората да добавям имейл адреса си ако искат да получават новини за нашето предприятие… или за секретарките.

В един прекрасен ден, малко преди празниците, фермата ни решава да пусне на пазара големи прасета. Как да използваме мейл маркетинга в случая? Естествено може да не го правим. Имаме списък със всички партьори на нашата ферма и решаваме да ги уведомим за новия ни продукт. Първият ни вариант е да възложим работата на секретарките ни. Ако допуснем че имаме 2000 партьора и всяка секретарка прави по две обаждания за 5 минути, работи по 8 часа, то за операцията ще са ни нужни точно 3,125 дни, за съжаление целта ни е за тези три и малко дни, вече да сме продали големите си прасета.

Тук на помощ ни идва имейл маркетингът. Въвеждаме списъка от 2000 партьора в системата, оформяме рекламното си съобщение, натискаме изпрати и готово.

Разбира се идва и въпросът защо да използваме мейл маркетинг а не просто да изпратим съобщението до всички чрез нашата си поща? Ето и предимствата.

  • персонализирани съобщения към всеки един от получателите
  • възможност за проследяване на процеса на изпращане
  • възможност за автоматично обновяване на списъците от получатели
  • възможност за проследяване на ефективността от кампанията (брой отворени имейли, брой прочетени и др.)

Надяваме се в общи линии да сме Ви дали представа какво представлява животното имейл маркетинг

Имате нужда от имейл маркетинг? Искате просто да попитате нещо? Клик Тук