Оптимизация за локално търсене или локално СЕО.

Локално СЕО, поставете бизнеса си по картите (Гугъл Карти)Локално СЕО

Нов Сайт предлага на клиентите си оптимизация за локални търсения, която е съпътстваща с локализацията на бизнеса. Вече не е достатъчно да сте на първа позиция в традиционното търсене, времената се менят а с тях и резултатите и методите на търсене.

С времето Гугъл продължава да обновява резултатите си въз основа на потребителските мнения и тяхното поведение целейки да им предложи точно това което търсят колкото е възможно по – бързо. В усилията си да бъдат все по – полезни за потребителите, Гугъл започна да им предлага локални резултати когато това е възможно. Всъщност, гигантът повиши силата на алгоритмите що се отнася до локалните списъци и карти.

С помощта на вграждането на Гугъл карти в резултатите с търсенето, текущата Ви първа позиция може да бъде лесно изместена. Затова също толкова важно е да се уверите, че листинга Ви в локалните резултати е оптимизиран до пълния си потенциал и че уебсайта Ви е позициониран високо в йерархията на Гугъл карти.

Видяхте доказателство. Убедихте ли се вече?

Каква е вероятността да сте посетили Гугъл в последните 24 часа, дори в последния час… а може би сте достигнали до тази страница чрез търсачката? Истината е , че Гугъл не е никакъв лукс в днешно време, той е начин на живот и този начин продължава да се променя. Гугъл продължава да подобрява продукта си, вида на търсенето, начина на показване на резултатите. Когато търсите регионални услуги или продукти, колко често получавате резултати под формата на карта? Отговорът: винаги когато е възможно. Картите вече се появяват все по – често сред резултатите и ако бизнеса Ви е във водещите позиции, това е една значителна победа за локалната СЕО стратегия.

Кога оптимизацията за Гугъл карти е изключително важна?

Когато въвеждате търсената от Вас ключова дума като заявка в Гугъл, има ли карти на първата страница? Бизнеса ви предлага ли услуги или продукти които са базирани на даден регион или област? Конкуренцията Ви има ли резултати в картите? Ако отговорите с Да на поне един от въпросите то оптимизацията за локално търсене може да бъде маркетинговата стратегия която ще Ви изстреля пред конкуренцията.

Локалната оптимизация е критична в следните отрасли:

– Ресторанти, пекарни, кафенета

– Услуги поддръжа – водопроводчик, ключар, ремонт на покриви и др.

– Локални магазини, авточасти, автоуслуги

– Медицински и зъболекарски кабинети

– Строителни компании

– Недвижими имоти, застраховки

Трябва ли да използваме локална оптимизация в комбинация с традиционната сео оптимизация?

Локалната оптимизация става все повече и повече необходимост ако желаете да установите стабилно присъствие в търсачките, но не всяка търсачка ги показва по подразбиране. Най – добрият начин да се уверите, че имате силни позиции в търсачките е да интегрирате интернет маркетинговите си услилия. Какъв по – добър начин да затвърдите присъствието си от позициониране в картите и класическите резултати? Плюс, позициите в картите, локалните листи и традиционното търсене означава повече резултати за Вас при само една заявка. В нормалните резултати, Гугъл ограничава броя на показвания на определен домейн, но с тази тактика Вие може да доминирате на първата страница.

Нещо повече, нормалните резултатите са измествани от Гугъл места за да се предостави възможно най – много информация на потребителите. Това ще рече, че ако имате позиции в традиционното търсене, то много вероятно е резултатите Ви в Гугъл места също да бъдат показани.