СЕО оптимизация на сайт

Оптимизиране на уебсайт за търсачки

Сео оптимизацията може да бъде само една част от интернет маркетинговата стратегия, но тя е съществена, основна. Дори и да не правите нищо друго, оптимизацията на сайта по свързани ключови думи може да докара от 80 до 90 процента от трафика на Вашия уебсайт.

Основата на всяка кампания в интернет е комбинация от нейната концепция и оптимизиран уебсайт. Сео оптимизацията е ненадминат начин да поддържате един безплатен източник на качествен трафик към уебсайта си.

Търсачките са порталът, чрез който потенциалните клиенти достигат до Вас. Позиционирането в топ 10 за свързани с бизнеса Ви ключови думи е изключително важно за всеки бизнес ако се търси конкурентност в 21-ви век.

След една добре проучена и проведена сео кампания, бизнесът Ви ще усети масивен наплив от нови възможности.

Фази на сео оптимизацията на уебсайт:

1. Уточняване на целите на кампанията

2. Клиентът получава встъпителен имейл с ценово предложение

3. Подписване на договор между клиент и доставчик.

4. Проучване на ключовите думи започва

5. Задълбочен анализ на съществуващия уебсайт

6. Ключовите думи са определени

7. Проучване на възможност за качествени входящи линкове

8. Създаване на съдържание (ако е необходимо)

9. Включване или промяна на основни тагове в кода на уебсайта

10. Стариране на кампанията, отчети на период от 14 дни.

Анализ на конкуренцията

Избираме списък от ключови думи които са тясно свързани с бизнеса Ви и правим оценка на текущата конкуренция както и на потенциалната такава. След тази задача можем да организираме нов списък с водещите 5 преки конкуренти.

Проучване на ключови думи и фрази

Най-подходящите ключови думи и фрази за избрани въз основа на събраните данни за анализ, конкуренцията и инструменти от трети страни. Избираме най-подходящите въз основа на специфичността на бизнеса Ви.

Тясно свързаните ключови думи не винаги значат по – малко конверсии, колкото е по – специфична една ключова думи, толкова по – по голяма е вероятността трафика който тя Ви носи да е по – таргетиран.

Ако пазарът за който се бори бизнеса Ви е претрупан с оптимизирани резултати на основните ключови думи, ние подбираме такива които са с достатъчно месечни търсения, но са пропуснати от Вашите конкуренти. Ако конкуренцията не е направила никакви опити да окупира челните места то това ще е значително лесно постижима задача за Вашия уебсайт и нашите знания.

Оптимизация на заглавия и мета тагове.

След като бъдат определени ключовите фрази и конкуренцията идва моментът те да бъдат вмъкнати в подходящите места в сайта. Едно от най – важните места за ключовите думи са заглавията на уебсайта. Ние създаваме структурата на сайта Ви така, че по общите ключови думи да бъдат на по-популярни страници с повече връзки.

Въпреки че мета тага „описание” не оказва влияние на позиционирането на сайта Ви, той трябва да бъде добре структуриран и да привлича потребителите да изберат Вашия резултат.

Включване на ключовите думи в съдържанието.

Всяка страница от уебсайта Ви трябва да съдържа подходящи ключови думи както в съдържанието си така и в заглавието. Ако сами създавате съдържанието си, то ние може да Ви помогнем с включването на ключовите фрази, без да променяме смисъла на самия текст.

Подаване на сигнал за индексиране от търсачките.

След като сайта Ви е оптимизиран, се подават сигнали на основните търсачки чрез използването на XML карта на сайта. Обикновено отнема от 2 до 4 седмици преди сайта да бъде индексиран напълно.

Линк билдинг.

Търсачките определят важността на всеки уебсайт въз основа на входящите му линкове, техния брой и качество. Ние създаваме еднопосочни, качествени линкове към сайта Ви който да му помогнат в изкачването в класирането.

Статистика и мониторинг на резултатите.

Въз основа на събраните данни се определя стратегията за подобрение на сайта. Инструментите за следене на уебсайта позволяват да се определи от къде, кога и защо даден потребител е посетил сайта Ви, както и всяко едно действие което е направил там. Когато един сайт е създаден съобразно основите на СЕО оптимизацията той бива възнаграден от търсачките с един качествен и таргетиран трафик, съответно високо ROI. Вижте цените ни, изпратете запитване или просто задайте въпрос.