Piktochart е уеб базиран инструмент който има шест безплатни шаблона ( и доста повече при платените версии) за създаване на прости визуализации. Може да поставяте различни форми и снимки които да променяте. Има възможност за добавяне на прости линии, елементи от CSV файлове. Готовият проект може да бъде експортнат към PNG или JPG формат, както и за печат или уеб. Имайте в предвид, че в безплатната версия ще имате малък воден знак в дъното на изходящите файлове.

Easel.ly е друг уеб базиран инструмент за създаване на инфорграфики. Не може да създавате графики въз основа на реални данни, но инструмента е идеален за визуализация на концепции и стори бордове. Разполага с прекрасен потребителски интерфейс и шаблони които са предостатъчно за начало. Този инструмент разполага с най – добрата селекция от обекти (хора, типове икони, карти, животни и други) и фонове. Също така позволява да качвате собствени изображения при безплатната версия. Има възможност за екпорт на крайните файлове към JPG.

Infogr.am друг безплатен инструмент с чудесни шаблони и интерфейс за създаване на прости инфографики. Дава възможност за създаване на графики въз основа на реални данни. Има възможност за използването на 31 различни типа графики, някой от които доста интересни. Дава възможност за добавяне на снимки и видео. След като имаме завършен проект, той може да бъде публикуван директно в infogr.am и включен във вашия уеб сайт.

 

Източник: SEOMoz